• Novinky

            • Vianoce sa blížia..

            • Ako býva v predvianočný čas na našej ZUŠ tradíciou, žiaci sa pripravujú na vianočné koncerty. Ani tento rok nebol výnimkou. 18.12. sa uskutočnil koncert pre detičky z materskej školy a 19.12. pre verejnosť. Na koncertoch zazneli koledy, vianočné skladby a básničky v podaní našich žiakov. Pravú atmosféru Vianoc v podobe scénky s názvom Vianočný príbeh priblížili divákom žiaci Spojenej školy Dudince. Na záver si deti prevzali sladké odmeny.

              Šťastné a veselé Vianoce praje kolektív ZUŠ!

            • Mikuláš v meste

            • Sviatok sv. Mikuláša sa každoročne spája vo výtvarnom odbore ZUŠ s predajom vianočných výrobkov žiakov. Je to veľmi obľúbená akcia žiakov, keďže môžu priamo so zákazníkmi  získavať spätnú väzbu na svoju činnosť a byť za ňu ohodnotení ináč ako známkou. Vedia, že aj svojou samostatnosťou sa môžu zapojiť do chodu získavania nového potrebného materiálu na ich ďalšiu činnosť v odbore. Tieto zážitky a skúsenosti sú motiváciou, ktorú využijú do budúcna. Piataci budú na 8.12. 2023 spomínať určite veľmi pozitívne, lebo si takto usilovne vyzbierali 350 eur. Ďakujem všetkým žiakom zúčastneným pri tvorbe výrobkov a hlavne ľuďom, ktorí sa zastavili v našom stánku a podporili  ich činnosť.

            • Výlet do divadla A . Bagara v Nitre

            • ZUŠ v Dudinciach zažila nezvyčajný prvý decembrový deň. V Nitrianskom divadle A. Bagara sme mali možnosť vidieť muzikál A.L.Webbera Jozef a jeho zázračný farebný plášť. Ako názov hovorí, bolo to farebné ale vďaka živej orchestrálnej hudbe veľmi hodnotné predstavenie. Pre nás pedagógov malo ešte jeden bonus – hrala tam naša bývalá žiačka Anička Hroboňová, s ktorou sme sa mali možnosť stretnúť a odfotiť po predstavení. Galéria nám ponúkla tri expozície: Maľované denníky, Línia lesa a Rozhovory otca so synom. Moderné spracovanie vizuálneho umenia obsahovalo nielen hru farieb na obrazoch ale aj v krátkom videofilme,  hru svetiel a zvukov. Verím, že to bol inšpiratívny deň pre 45 malých umelcov.